Best of Szekelyfold

Excursia oferita de Transylvania Adventures cu autocarul

Este o modalitate relaxanta pentru a vizita cateva din cele mai renumite locuri din Transylvania!

Lăzarea 
Cea mai importantă constructie a satului este castelul familiei Lazar, unde a copilărit si principele Bethlen Gabor (mama lui fiind Lazar Fruzsina). Lazar Istvan, ruda cu domnitorul Bethlen Gabor, a construit un castel în stil renascentist, în locul unei case vechi. Mai târziu castelul s-a degradat, odată chiar a ars din temelii, a fost reconstruit în secolul XVIII, dar si acesta a fost distrus. Castelul a fost restaurat si în unul dintre turnurile renovate a fost infiintat un muzeu.

Lacul Rosu- Cheile Bicazului 
Lacul Rosu este cel mai cunoscut si cel mai mult mediatizat peisaj, cu cioturile de brazi iesite din apă, din Carpatii Orientali, în fundal,asemănător unui leu culcat, se înaltă muntele Suhardul-Mic. Orban Balazs scria în cartea sa "Descrierea Secuimii": "Stăm în fata uneia din cele mai surprinzatoare, emotionante privelisti. Si cel care a văzut lacurile din nordul Italiei sau din Elvetia, rămâne uimit în fata acestor privelisti. Nici poalele muntilor nu mai ascund fenomene mai frumoase, mai atragatoare, eventual mai mari ca proportii".

Pestera Sugo 
Este o raritate turistică, este rezervatie naturală. Se află la o distantă de 13 km de Gheorgheni. Primele însemnări despre pesteră datează din anul 1930. Are trei intrări cunoscute si trei nivele, dintre care două uscate. La câteva iesiri a pesterii, găsim stalactite si stalagmite.

Corund

Corund este una dintre cele mai celebre si populare locatii din Transilvania, totodata centrul de olarit popular. Productia de ceramica din Corund este de nelipsit din viata de zi-de-zi a satului, aceasta fiind mostenit de la stramosi.

 

La intoarcere .,ne vom opri la un restaurant specific secuiesc,amenajat ca o  o casa taraneasca .Mancare satioasa din ingrediente provenite din gospodarii taranest,servita de personal purtand haine traditionale.

Mancarea nu este inclusa in pret!

 

Newsletter